Onze partners & opdrachtgevers

Rutgers Stichting

Created with Sketch.

Rutgers Stichting

Rutgers Stichting is het kenniscentrum seksualiteit van Nederland. Al jaren werken zij in Nederland, Afrika en Azië aan de verbetering van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. GELIJKSPEL is verbonden aan de Ben Je Oké campagne, waarin ongewenst seksueel gedrag tijdens het uitgaan centraal staat. De strekking van de campagne gaat over het checken van grenzen of die ander het net zo fijn vindt als jij, met de simpele vraag: Ben je oké? GELIJKSPEL voorziet Rutgers van het studentenperspectief op de campagne en Rutgers denkt mee over de inhoud van ons programma. 

Centrum Seksueel Geweld (CSG)

Created with Sketch.

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is een plek waar slachtoffers van aanranding of verkrachting hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben: forensische, medische en psychische hulp. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting specialistische zorg te geven. GELIJKSPEL is betrokken bij de door CSG ontwikkelde toolkit voor studentenverenigingen en uitgaansgelegenheden. CSG voorziet GELIJKSPEL van input en feedback omtrent de voorlichting. In de voorlichting wordt ook doorverwezen naar (de vertrouwenspersonen van) CSG.  

Stichting Time Out 

Created with Sketch.

Stichting Time Out heeft als doel het bevorderen van zelfregie, zelfrespect en zelfredzaamheid van jongeren (tussen de 18 en 35 jaar) en van de onderlinge dialoog over het (psychische) welzijn van jongeren door het ondersteunen en initiëren van interactieve concepten en projecten.

De Social Hub 

Created with Sketch.

De missie van de Social Hub is om de generatie van NU te laten meewerken aan een toekomst van morgen. Dat doen ze door studenten te helpen hun initiatieven te boosten en te ondersteunen, hen het goede pad op te sturen en de lijm te zijn tussen organisatie en student. Ook signaleren en brengen ze in beeld wat er in het studentenlandschap speelt, zowel vanuit het oogpunt van de student als die van bestuurder. De Social Hub probeert organisaties en mensen te inspireren om een zo groot mogelijke positieve maatschappelijke impact te creëren en best-practices en kennis te delen. Zij zijn van mening dat er veel potentie zit in het enthousiasme van studenten om zich in te zetten voor maatschappelijke thema’s en het is meer dan ooit belangrijk dat we jongeren laten meedenken, hun kennis inzetten en vergroten. Meer weten? Ga naar www.desocialhub.nl

BLEND leren

Created with Sketch.

BLEND leren ontwikkelt (online) leeromgevingen op maat. Speciaal voor het opleiden van de GELIJKSPEL-ambassadeurs heeft BLEND een online leeromgeving gecreëerd, waarin de ambassadeurs kennismaken met GELIJKSPEL als organisatie en de GELIJKSPEL-workshops.  

Twofold Innovation

Created with Sketch.

Twofold Innovation begeleidt (startup) teams, ondernemers en professionals om succesvol te innoveren. Er is veel aandacht voor de mindset, structuur en teamdynamiek. Vanuit deze drie pijlers wordt er met veel plezier samengewerkt aan zakelijke en persoonlijke groei.

Astrid Kremers 

Created with Sketch.

Astrid Kremers is Seksuoloog Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) en seksuoloog van o.a. UMC Utrecht, Diakonesssenhuis, Meander ziekenhuis, Beatrixziekenhuis, Nij Linge, Cycle Care, How About Mom en huisartsen. Daarnaast is Astrid ook initiatiefnemer van Centrum Seksueel Geweld

Opdrachtgevers

Studie-en studenten

verenigingen

Created with Sketch.

K.S.R.V. Njord, El Cid, L.S.V. Minerva, A.L.S.V. Quintus,  U.M.T.C., Utrechts Studenten Corps, U.V.S.V./N.V.V.S.V., Unitas S.R., Eurekaweek, R.S.V Sanctus Laurentius, A.R.S.R. Skadi, R.S.C/R.V.S.V, SSR-W, W.S.V. Ceres, W.S.R. Argo, L.A.N.X, N.S.R.V. Phocas en H.S.C. INTAC van Zwijndregt.

Onderwijsinstellingen

Created with Sketch.

Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit, Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, TU Delft, Universiteit Utrecht. 

Lopende projecten

SAFE SPACE 

GELIJKSPEL is onderdeel van SAFE SPACE - een theatervoorstelling in samenwerking met Stichting Time-Out en Talk that Talk over sociale veiligheid onder studenten. Tijdens de theatervoorstelling worden er verschillende scenes gespeeld omtrent sociale veiligheid onder studenten. Na de theatervoorstelling krijgen de studenten een GELIJKSPEL-workshop, waarin er dieper ingegaan wordt op de scenes uit de theatervoorstelling.

GELIJKSPEL laat de studenten zelf aan het woord over hoe zij sociale veiligheid zien en hoe je dit volgens hen kan waarborgen. Op die manier bieden de studenten een perspectief van binnenuit en dragen ze bij aan (gedrags)verandering en oplossingen. De data die tijdens de show vanuit het publiek komen, worden gemonitord en geanalyseerd door de onderzoeksgroep van ECIO.

Meer info? Klik hier