Stichting GELIJKSPEL.

Over ons

Wij maken en geven workshops over de omgangsnormen rondom seks aan studentenorganisaties en -verenigingen. Ons programma is uniek omdat het verder gaat dan een seksuele voorlichting. Wij zetten het seksuele spel uiteen aan de hand van verschillende situaties die in het studentenleven plaatsvinden. Door middel van deze casussen gaan wij het gesprek met de studenten aan. Wij bespreken taboe onderwerpen en geven studenten inzicht over onderwerpen zoals seksueel plezier en ‘sexual consent’. Samen met de studenten herschrijven wij de omgangsnormen omtrent seks. Dit doen wij met behulp van een metafoor: de spelregels, die nodig zijn om van iedereen een winnaar te maken! 

Onze missie 

Wij streven naar een positieve seksuele beleving en omgeving voor studenten. Door op een positieve en luchtige manier taboe-onderwerpen bespreekbaar te maken creëren wij bewustwording rondom het seksuele spel. Wij hopen met ons initiatief zoveel mogelijk studenten in Nederland te bereiken.

Ons motto luidt: Maak van iedereen een winnaar, speel GELIJKSPEL.

Maak kennis met het Bestuur

Marloes Lucas Luyckx

Marloes Lucas Luyckx

Lotte Toet

Lotte Toet

Giulia Hietink

Giulia Hietink

Maak kennis met de Raad van Toezicht

Marise Voskens

Marise Voskens 
(voorzitter)

Marie Emma Vigeveno

Martijn Janse

Intern vertrouwenspersoon

Created with Sketch.

Giulia Hietink
[email protected]

Extern vertrouwenspersoon

Created with Sketch.

Hanke Geertsema is aangesteld als externe vertrouwenspersoon voor GELIJKSPEL. Hanke werkt al dertig jaar als psychotherapeute en relatie- en gezinstherapeute in Amsterdam. Bij haar kan je een melding, eventueel anoniem doen om samen te kijken wat er nodig is om jouw sociale werkomgeving weer veilig te krijgen. 

Als er vragen zijn over grenzen en het overschrijden daarvan of problemen in de samenwerking met anderen binnen GELIJKSPEL dan kun je haar bereiken via haar e-mail [email protected]. Het telefoonnummer van Hanke is te vinden in het GELIJKSPEL-Handboek voor de ambassadeurs. 

Afgelopen jaar is GELIJKSPEL genomineerd voor de Studentenprijs Bijzondere en Maatschappelijke Verdienste 2022.

Op 26 september 2022 kwamen minister Dijkgraaf en regeringscommissaris
(seksueel overschrijdend gedrag en geweld) Mariëtte Hamer
kijken bij een van onze workshops bij de studentenvereniging U.M.T.C. te Utrecht.


Wil jij ons team komen versterken?