Een voorlichting voor én door studenten

De voorlichting

In onze voorlichting staat het seksuele spel centraal. Onze seksuele voorlichting gaat verder dan een condoom om een banaan en is specifiek gericht op het studentenleven. Door in gesprek te gaan met de studenten doorbreken wij taboes en geven wij inzicht over verschillende onderwerpen binnen de seksuele cultuur van het studentenleven; zoals bijvoorbeeld het herkennen en aangeven van grenzen. Dit doen wij aan de hand van het bespreken van casussen en onze toolkit: de spelregels.

In onze voorlichting maken wij geen onderscheid op basis van seksualiteit of geslacht, waardoor wij alle perspectieven in ons narratief betrekken. 

Onze metaforen

Het seksuele spel

Het 'seksuele spel' is een metafoor die wij hanteren om op een luchtige en positieve manier te praten over de situaties die studenten tijdens hun studententijd kunnen meemaken omtrent seks, van flirten tot in de slaapkamer. 

 

De spelers

Met de spelers bedoelen wij iedereen die onderdeel uitmaakt van het seksuele spel. 

De spelregels 

De spelregels functioneren als een hulpmiddel om op een speelse en veilige manier om te gaan met de dynamieken van flirten tot in de slaapkamer - en alles daaromheen. Op deze manier kunnen de ‘spelregels’ voor iedereen zorgen voor een nóg leukere beleving van het seksuele spel. Want als je GELIJKSPEL speelt, is iedereen een winnaar.

Voorlichting op maat

Vind je het belangrijk dat de seksuele gezondheid binnen de studentencultuur besproken wordt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij komen naar je toe en geven voorlichting op maat, wat passend is voor jouw vereniging of organisatie! 

Wat vinden onze klanten? 

"GELIJKSPEL heeft tijdens onze introductietijd 450 nieuwe leden een leerzame voorlichting gegeven die specifiek was aangepast aan onze vereniging en horen hier nog steeds positieve geluiden over vanuit onze leden. Wij verwachten en hopen dat het concept en de interactieve benadering hebben bijgedragen aan een positieve seksuele omgeving en beleving binnen Veritas. Wij zouden een voorlichting door GELIJKSPEL zeker aanbevelen." 

C.S. Veritas, Utrecht

"Giulia, Marloes, Lotte en Isa van GELIJKSPEL weten op luchtige wijze het thema seksuele intimidatie bespreekbaar te maken. Door middel van het voorleggen van bepaalde situaties wordt men uitgenodigd actief over het onderwerp na te denken. De voorlichtingen zijn erg goed en van grote waarden."

U.V.S.V./N.V.V.S.U, Utrecht