Workshops

De GELIJKSPEL-workshop

Het GELIJKSPEL-programma bestaat uit een workshop waarin wij situaties uit het studentenleven bespreken. Aan de hand van casussen wordt het gesprek gestart met studenten over thema's uit het studentenleven, zoals seksueel plezier, de druk om wel/niet te scoren en het checken en aangeven van grenzen. Door met studenten in gesprek te gaan willen wij bewustwording creëren, waarbij wij de studenten tot inzicht willen laten komen over hun rol in het seksuele spel. Ter ondersteuning sluiten wij casussen af met de GELIJKSPEL-spelregels. Daarnaast bieden wij ook een verdiepende workshop aan waarbij wordt ingegaan op de rol van de omstander.

 

Een organisatie voor én door studenten
Wij vinden het belangrijk dat ons programma wordt aangeboden door mensen die het meest dichtbij het studentenleven staan - daarom zijn wij een organisatie gerund door studenten. 

 

Way of working
Met het GELIJKSPEL-programma proberen wij het taboe-onderwerpen op een speelse en positieve manier bespreekbaar te maken, waarbij de serieuze boodschap in acht wordt genomen. 

Een workshop op maat

Vind je het belangrijk dat de seksuele gezondheid binnen de studentencultuur besproken wordt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij komen naar je toe en geven workshops op maat, wat passend is voor jouw vereniging of organisatie. 

Onze metaforen

Het seksuele spel

Het 'seksuele spel' is een metafoor die wij hanteren om op een luchtige en positieve manier te praten over de situaties die studenten tijdens hun studententijd kunnen meemaken omtrent seks, van flirten tot in de slaapkamer. 


De spelers

Met de spelers bedoelen wij iedereen die onderdeel uitmaakt van het seksuele spel. 


De spelregels 

De spelregels functioneren als een hulpmiddel om op een speelse en veilige manier om te gaan met de dynamieken van flirten tot in de slaapkamer - en alles daaromheen. Op deze manier kunnen de ‘spelregels’ voor iedereen zorgen voor een nóg leukere beleving van het seksuele spel. Want als je GELIJKSPEL speelt, is iedereen een winnaar.


"GELIJKSPEL heeft tijdens onze introductietijd 450 nieuwe leden een leerzame voorlichting gegeven die specifiek was aangepast aan onze vereniging en horen hier nog steeds positieve geluiden over vanuit onze leden. Wij verwachten en hopen dat het concept en de interactieve benadering hebben bijgedragen aan een positieve seksuele omgeving en beleving binnen Veritas. Wij zouden een workshops van GELIJKSPEL zeker aanbevelen."

C.S. Veritas, Utrecht

"Giulia, Marloes, Lotte en Isa van GELIJKSPEL weten op luchtige wijze het thema seksuele intimidatie bespreekbaar te maken. Door middel van het voorleggen van bepaalde situaties wordt men uitgenodigd actief over het onderwerp na te denken. De voorlichtingen zijn erg goed en van grote waarden." 

U.V.S.V./N.V.V.S.U., Utrecht

"De voorlichters houden goed rekening met de doelgroep, waardoor de workshop laagdrempelig en toegankelijk was. Doordat het interactief is zorgen zij ervoor dat het normaal wordt om het onderwerp seks te bespreken en doorbreken zij hiermee het taboe."

Unitas S.R., Utrecht