Een programma voor én door studenten

Het GELIJKSPEL-programma

Het GELIJKSPEL-programma bestaat uit een seksuele voorlichting die verder gaat dan een condoom om een banaan. Het programma is specifiek gericht op het studentenleven. Aan de hand van het bespreken van verschillende casussen, starten wij het dialoog tussen studenten, doorbreken wij taboes en geven wij inzicht over verschillende onderwerpen binnen de seksuele cultuur; zoals bijvoorbeeld het herkennen en aangeven van grenzen, maar ook de druk om wel of niet te ‘scoren’. Dit doen wij aan de hand van onze toolkit: de spelregels.


In onze voorlichting maken wij geen onderscheid op basis van seksualiteit of geslacht, waardoor we alle verschillende perspectieven in ons narratief betrekken.

Onze metaforen

Het seksuele spel

Het 'seksuele spel' is een metafoor die wij hanteren om op een luchtige en positieve manier te praten over de situaties die studenten tijdens hun studententijd kunnen meemaken omtrent seks, van flirten tot in de slaapkamer. 

 

De spelers

Met de spelers bedoelen wij iedereen die onderdeel uitmaakt van het seksuele spel. 

De spelregels 

De spelregels functioneren als een hulpmiddel om op een speelse en veilige manier om te gaan met de dynamieken van flirten tot in de slaapkamer - en alles daaromheen. Op deze manier kunnen de ‘spelregels’ voor iedereen zorgen voor een nóg leukere beleving van het seksuele spel. Want als je GELIJKSPEL speelt, is iedereen een winnaar.

Voorlichting op maat

Vind je het belangrijk dat de seksuele gezondheid binnen de studentencultuur besproken wordt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij komen naar je toe en geven voorlichting op maat, wat passend is voor jouw vereniging of organisatie! 

Wat vinden onze klanten? 

"GELIJKSPEL heeft tijdens onze introductietijd 450 nieuwe leden een leerzame voorlichting gegeven die specifiek was aangepast aan onze vereniging en horen hier nog steeds positieve geluiden over vanuit onze leden. Wij verwachten en hopen dat het concept en de interactieve benadering hebben bijgedragen aan een positieve seksuele omgeving en beleving binnen Veritas. Wij zouden een voorlichting door GELIJKSPEL zeker aanbevelen." 

C.S. Veritas, Utrecht

"Giulia, Marloes, Lotte en Isa van GELIJKSPEL weten op luchtige wijze het thema seksuele intimidatie bespreekbaar te maken. Door middel van het voorleggen van bepaalde situaties wordt men uitgenodigd actief over het onderwerp na te denken. De voorlichtingen zijn erg goed en van grote waarden."

U.V.S.V./N.V.V.S.U, Utrecht

De voorlichters houden goed rekening met de doelgroep, waardoor de voorlichting laagdrempelig en toegankelijk was. Doordat het interactief is zorgen zij ervoor dat het normaal wordt om het onderwerp seks te bespreken en doorbreken zij hiermee het taboe.

Unitas S.R., Utrecht